Det Nationale Rettighedsråd 

Mathias, Kildegårdskolen, Herlev
Amina, Husum Skole, Husum
Viktor, Læsø Skole, Læsø
Mariam, Lillevang Skole, Allerød
Lillian, Torstorp Skole, Taastrup
Laura, Vestegnens Privatskole, Taastrup
Sarah, Kildegårdskolen, Herlev
Vilma, Christianshavn Skole, København
Charlie, Kobberbakkeskolen Sydby Skole, Næstved
Alberte, Vestegnens Privatskole, Taastrup
Elisabeth Jacobsen, projektleder, UNICEF Danmark

Vi er Det Nationale Rettighedsråd 

Det Nationale Rettighedsråd sætter fokus på, at børn og voksne samarbejder om at bruge de bestemmelser og principper, der gør sig gældende i Børnekonventionen.
Det Nationale Rettighedsråds mission er at tilskynde børn og unge, relevante aktører, beslutningstagere og politikere til at bruge konventionen og en rettighedsbaseret tilgang i sager, der vedrører børn og unge.
Det Nationale Rettighedsråd arbejder ud fra et årligt tema om rettigheder, som enten flertallet af Rettighedsskolerne eller Det Nationale Rettighedsråd og UNICEF Danmark sammen har valgt, at Det Nationale Rettighedsråd skal fokusere på. .

Resolutioner

Hvert år til Børnetopmødet udarbejder det Nationale Rettighedsråd årets Resolution. En eller flere artikler fra Børnekonventionen sætter temaet for Resolutionens indhold.

Her ses Resolutionerne fra 2020, 2019, 2018 samt 2017.

 

Aktiviteter udviklet af
Det Nationale Rettighedsråd

En af de faste opgaver i Det Nationale Rettighedsråd er at udvikle inspirerende aktiviteter rettet mod Rettighedsskolerne. Det er årets resolution, som danner udgangspunktet for de enkelte opgaver. Herunder ses en række aktiviteter udviklet af Det Nationale Rettighedsråd.

Klassens Time Podcast

Alle børn har ret til at have det godt. Det står i FN’s Børnekonvention. UNICEF har spurgt danske skoleelever om, hvornår de føler sig allermest udsat og udenfor i skolen. Det har givet os 12 spændende podcastepisoder, hvor det er de unge, der sætter dagsordenen.

Sammen med Sofie Østergaard inviterer to elever ind til KLASSENS TIME. Her får de hver uge en snak med en ekspert om et af de 12 temaer, hvor eleverne mærker udsatheden i skolen.

Stort tak til Velux Fonden for støtte til projektet.